Welkom bij OABv B.V.

 

Het ontstaan van OABv B.V.

OABv B.V. bestaat sinds 1 januari 1989 als Opleidings- en Adviesbureau voor de Bedrijfshulpverlening en veiligheid. Begonnen op een zolderkamertje en uitgegroeid tot een ruim 1000m2 inpandig oefencentrum!

In maart 2003 verhuisd van het zolderkamertje naar de Mangaanstraat, waar door vereende krachten, het oefencentrum een feit werd.

Sinds november 2006 is OABv een B.V. geworden en valt deze als werkmaatschappij in de holding van BHV Haaglanden B.V.

 

Certificeringen

OABv B.V. is een gecertificeerd bedrijf o.a. volgens de NIBHV normen. Sinds oktober 2018 heeft OABv B.V. het keurmerk nr. 34 van het NIBHV mogen ontvangen. Verder verzorgt OABv B.V. EHBO cursussen volgens de normen van het Oranje Kruis, de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en het Nederlandse Rode Kruis, voor wat betreft de cursus wandelletsels.

Daarnaast is OABv B.V. een erkend leerbedrijf (SBB gecertificeerd) zodat jongeren stage kunnen lopen op het gebied van financiën, administratie en catering, om ze een betere kans te geven op de arbeidsmarkt. 

 

Omschrijving oefencentrum

OABv B.V. verzorgt alle cursussen op het gebied van EHBO, reanimatie, wandelletsels en de bedrijfshulpverlening, zowel op locatie als binnen ons overdekte oefencentrum aan de Mangaanstraat 42-44 te Den Haag (Wijk Zichtenburg). Ons geheel inpandig oefencentrum beschikt niet alleen over de modernste leslokalen en leermiddelen maar ook over 12 geheel realistisch ingerichte scenarioruimtes, zoals kantoorruimte, kindercrèche, verpleegafdeling, meldkamer, Oudhollandse kroeg, garage, enz. 

Verder beschikt OABv B.V. over twee “natte” blusbanen waar men met CO2, schuim, water en/of blusdeken de diverse brand kan blussen.

De cursisten ontvangen wij graag in onze sfeervolle lunchroom, welke warmte en huiselijkheid uitstraalt.

Via de tab “Rondleiding” kunt u virtueel door het gehele oefencentrum wandelen.

 

Cursussen, laagdrempelig en veilige leeromgeving

Het doel van de cursussen van OABv B.V. is om de cursist in een veilige en gastvrije (leer)omgeving handvatten aan te leren, zodat deze bij een ongeval of calamiteit, durft te handelen. Fouten maken mag, graag zelfs, dan kunnen onze instructeurs laten zien hoe het eventueel ook anders zou kunnen.

Zo hebben de instructeurs van OABv B.V. oog voor cursisten die de taal (nog) niet goed beheersen, voor cursisten die dyslectisch zijn of analfabeten. Ook zij moeten een kans krijgen om te kunnen slagen voor een cursus. Zodoende kunnen wij het examen ook mondeling afnemen.

Onze cursussen worden niet alleen in het Nederlands gegeven maar ook in het Engels of Arabisch. De instructeurs zijn, naast hun docentschap, veelal werkzaam bij één van de veiligheidsregio's van ons land. Hierdoor beschikken zij over de laatste kennis van wet- en regelgeving, waardoor zij adequaat kunnen inspelen op vragen of problemen van de cursisten.

BHV is teamwork. Om die reden worden op de BHV herhalingsdagen de cursisten in teams verdeeld. Doordat de BHV herhalingsdagen in parcourvorm wordt aangeboden zullen de cursisten niet de hele dag in één leslokaal verblijven. Spelenderwijs en een afwisselend programma zorgt ervoor dat de cursist scherp blijft. Op die manier wordt de jaarlijkse herhalingsdag geen "moeten" maar een dag om naar uit te kijken!

OABv mocht in 2018 de innovatieprijs van het Oranje Kruis ontvangen!

 

Wij hopen dat u een goed beeld heeft gekregen van ons bedrijf en dat wij u binnenkort mogen begroeten.